Пилешки бутчета с ориз и боб
Необходими продукти:
- 8 долни пилешки бутчета
- 2 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена лъжица канела или кимион (по избор, който аромат бихте желали в ястието)
- 1 чаена лъжица куркума или къри на прах
- 1/2 чаена чаша бял ориз - дългозърнест
- 1 консерва от 400 грама бял или черен боб/нахут
- 1/2 чаена чаша сушени плодове - боровинки, стафиди или череши
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1/4 чаена чаша зелена подправка - магданоз, копър, босилек, кориандър и др.
Начин на приготвяне:
Втрийте сол и черен пипер в бутчетата.
Загрейте мазнина в тиган и изпържете месото от двете страни, докато покафенее - за около 10 минути. Прехвърлете в чиния.
В тигана сложете лука и подправките, след като отпуснат аромата си, добавете ориза. Сипете 1 1/4 чаени чаши гореща вода, като изстържете всички остатъци от месото по дъното. Прибавете боба, сушените плодове и посолете.
Върнете месото в тигана и изчакайте течността да заври. Покрийте с капак и намалете степента на котлона, задушавайте до готовност на ориза - около 20-30 минути.
Свалете от котлона и изчакайте 5 минути.
Разбъркайте ориза с вилица и добавете накъсаните свежи подправки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ЗА БЕБЕТА 100 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ С ОРИЗ 190 г
ХАРУХАРУ УОНДЪР ГЕЛООБРАЗНА ЕСЕНЦИЯ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Пилешки бутчета с ориз и боб