Пилешка супа с яйца и крутони
Необходими продукти:
250 грама пилешко филе
1 глава лук
7 скилидки чесън
3 филии бял хляб
3 яйца
връзка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на кубчета, запържете в нагорещено олио за 3 - 4 минути.
Налейте 2 литра вода в тенджера, прибавете запърженото месо и нека се вари 10 минути на бавен огън.
Обелете лука и чесъна, нарежете ги на ситно,
запържете за 1 - 2 минути в олио, лукът трябва да стане златист.
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете в блендер жълтъците с чесъна и лука, прибавете нарязания магданоз и смелете всичко до получаването на еднородна смес.
Добавете я в тенджерата с пилешкото, наливайки я на тънка струя и разбърквайки.
Оставете супата да се вари 5 минути, подправете със сол и черен пипер на вкус.
Разбийте белтъците с вилица и изпържете в тиган.
Хляба нарежете на кубчета и изпържете в олио, за да се получат хрупкави крутони. Използвайте подправки по желание.
Разпределете готовата супа в подходящи чинии и поднесете с изпържените белтъци и крутоните.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с яйца и крутони