Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама пилешки горни бутчета
- 1 чаена чаша нарязани червени сладки чушки
- 1 чаена чаша нарязан лук
- 2 чаени лъжици куркума
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 консерви от 400 грама нахут
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 1/2 чаена чаша свеж босилек
- 2 супени лъжици сок от лимон
Начин на приготвяне:
Разстрийте в месото малко сол и черен пипер. Сгорещете 1 лъжица зехтин в тенджера и изпържете месото за 3 минути от всяка страна, за да придобие кафява коричка. Сложете месото в чиния.
В същата тенджера изпържете лука и чушката, докато омекнат (около 5 минути). Добавете куркумата, чесъна, джинджифила, подправете със сол и пипер и гответе 1 минута. Излейте бульона и сложете нахута. Върнете месото при останалите продукти и оставете да ври за 15 минути до готовност на пилешкото.
Извадете месото върху кухненска дъска и го накъсайте с вилица, след което върнете в тенджерата.
Сипете кокосовото мляко, босилека и лимоновия сок, гответе 5 минути и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Коментари към Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут