Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама пилешки горни бутчета
- 1 чаена чаша нарязани червени сладки чушки
- 1 чаена чаша нарязан лук
- 2 чаени лъжици куркума
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 консерви от 400 грама нахут
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 1/2 чаена чаша свеж босилек
- 2 супени лъжици сок от лимон
Начин на приготвяне:
Разстрийте в месото малко сол и черен пипер. Сгорещете 1 лъжица зехтин в тенджера и изпържете месото за 3 минути от всяка страна, за да придобие кафява коричка. Сложете месото в чиния.
В същата тенджера изпържете лука и чушката, докато омекнат (около 5 минути). Добавете куркумата, чесъна, джинджифила, подправете със сол и пипер и гответе 1 минута. Излейте бульона и сложете нахута. Върнете месото при останалите продукти и оставете да ври за 15 минути до готовност на пилешкото.
Извадете месото върху кухненска дъска и го накъсайте с вилица, след което върнете в тенджерата.
Сипете кокосовото мляко, босилека и лимоновия сок, гответе 5 минути и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешка супа с елда
- Пилешка крем супа с праз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешка крем супа с ориз, парченца месо и джинджифил
- Мексиканска червена супа Позоле
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Пилешка каша с фенел и ориз
Коментари към Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут