Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут

Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут

Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама пилешки горни бутчета
  • 1 чаена чаша нарязани червени сладки чушки
  • 1 чаена чаша нарязан лук
  • 2 чаени лъжици куркума
  • 1 чаена лъжица настърган джинджифил
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 2 консерви от 400 грама нахут
  • 1 чаена чаша кокосово мляко
  • 1/2 чаена чаша свеж босилек
  • 2 супени лъжици сок от лимон

Начин на приготвяне:

Разстрийте в месото малко сол и черен пипер. Сгорещете 1 лъжица зехтин в тенджера и изпържете месото за 3 минути от всяка страна, за да придобие кафява коричка. Сложете месото в чиния.

В същата тенджера изпържете лука и чушката, докато омекнат (около 5 минути). Добавете куркумата, чесъна, джинджифила, подправете със сол и пипер и гответе 1 минута. Излейте бульона и сложете нахута. Върнете месото при останалите продукти и оставете да ври за 15 минути до готовност на пилешкото.

Извадете месото върху кухненска дъска и го накъсайте с вилица, след което върнете в тенджерата.

Сипете кокосовото мляко, босилека и лимоновия сок, гответе 5 минути и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаРецептиИсторияДиетиБотаникаЛайфстайлЛеченияХрани и ястияХранене при...Анкети