Пилешка супа с киселец, топено сирене и картофи

Необходими продукти:
- 150 грама пилешко
- 70 грама киселец
- 4 картофа
- 100 грама топено сирене (меко)
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици олио
- 3 грама суха зеленчукова подправка
- 4 грама сол
- 2 литра вода
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, подсолете и сварете месото, като отстранявате образувалата се пяна.
Обелете картофите и кромида. Лука нарежете на кубчета и запържете в олиото за 3-5 минути.
Картофите също превърнете в дребни кубчета, киселеца и топеното сирене нарежете.
Прецедете месния бульон, върнете го обратно в тенджерата и в него изсипете картофите. Варете ги в продължение на 15 минути. След това добавете киселеца, запържения лук, подправките и варете супата още 5-8 минути.
Накрая сложете топеното сирене, разбъркайте и оставете съда върху котлона за още 3-5 минути, като периодично разбърквате.
Готовата супа се сервира гореща.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Коментари към Пилешка супа с киселец, топено сирене и картофи