Пилешка супа с карфиолен ориз
Необходими продукти:
- 450 грама пилешка кайма
- 1 чаена лъжица олио
- 3/4 чаена чаша стрък целина, нарязан
- 2 1/2 чаена чаша карфиолен ориз
- 1 средна глава лук
- 120 грама люти чушки от буркан, нарязани
- 1 супена лъжица накълцан на ситно чесън
- 1 1/2 чаена лъжица лют пипер
- 1 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена чаша крема сирене
- 1 чаена чаша настъргано сирене Монтерей Джак
- 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
- сол и свежо смлян черен пипер
- кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината и изпържете чесъна и лука, докато омекнат. Добавете целината, месото и гответе за още 3 минути, като раздребните пилешкото.
Сложете карфиола в тенджерата и гответе за 2-3 минути, като разбърквате, за да омекне зеленчука. (Пригответе си карфиоления ориз, като смелите розички карфиол.)
Добавете нарязаните люти чушки, крема сиренето, сметаната, настърганите сирена, бульона и подправете.
Разбъркайте добре и оставете супата да ври около 15-20 минути.
Подправете на вкус, след което сервирайте. Поръсете всяка порция с листенца кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с карфиолен ориз