Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка супа с карфиолен ориз

Пилешка супа с карфиолен ориз

Пилешка супа с карфиолен ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама пилешка кайма
  • 1 чаена лъжица олио
  • 3/4 чаена чаша стрък целина, нарязан
  • 2 1/2 чаена чаша карфиолен ориз
  • 1 средна глава лук
  • 120 грама люти чушки от буркан, нарязани
  • 1 супена лъжица накълцан на ситно чесън
  • 1 1/2 чаена лъжица лют пипер
  • 1 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 чаена чаша сметана
  • 1/2 чаена чаша крема сирене
  • 1 чаена чаша настъргано сирене Монтерей Джак
  • 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
  • сол и свежо смлян черен пипер
  • кориандър за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината и изпържете чесъна и лука, докато омекнат. Добавете целината, месото и гответе за още 3 минути, като раздребните пилешкото.

Сложете карфиола в тенджерата и гответе за 2-3 минути, като разбърквате, за да омекне зеленчука. (Пригответе си карфиоления ориз, като смелите розички карфиол.)

Добавете нарязаните люти чушки, крема сиренето, сметаната, настърганите сирена, бульона и подправете.

Разбъркайте добре и оставете супата да ври около 15-20 минути.

Подправете на вкус, след което сервирайте. Поръсете всяка порция с листенца кориандър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаЛайфстайлХранене при...ДиетиАнкети