Пилешка супа с карфиолен ориз

Необходими продукти:
- 450 грама пилешка кайма
- 1 чаена лъжица олио
- 3/4 чаена чаша стрък целина, нарязан
- 2 1/2 чаена чаша карфиолен ориз
- 1 средна глава лук
- 120 грама люти чушки от буркан, нарязани
- 1 супена лъжица накълцан на ситно чесън
- 1 1/2 чаена лъжица лют пипер
- 1 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена чаша крема сирене
- 1 чаена чаша настъргано сирене Монтерей Джак
- 1 чаена чаша сирене чедър, настъргано
- сол и свежо смлян черен пипер
- кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината и изпържете чесъна и лука, докато омекнат. Добавете целината, месото и гответе за още 3 минути, като раздребните пилешкото.
Сложете карфиола в тенджерата и гответе за 2-3 минути, като разбърквате, за да омекне зеленчука. (Пригответе си карфиоления ориз, като смелите розички карфиол.)
Добавете нарязаните люти чушки, крема сиренето, сметаната, настърганите сирена, бульона и подправете.
Разбъркайте добре и оставете супата да ври около 15-20 минути.
Подправете на вкус, след което сервирайте. Поръсете всяка порция с листенца кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИКОМП ЕНТЕРАЛНА ХРАНА С ВКУС НА ПИЛЕШКА СУПА С КЪРИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Пилешка супа с оризов нудълс
- Пилешка супа с ориз и бекон
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Бистра пилешка супа със спагети
- Супа с пиле, паста и рулца от раци
- Пилешка супа с ориз, тиквички и зеленчуци
- Пикантна пилешка супа с царевица
- Лимонова яйчена супа с пилешко месо
- Пилешка супа със зеленчуци и паста
Коментари към Пилешка супа с карфиолен ориз