Пилешка супа с авокадо и лайм
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди без кожа
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 2 чушки халапеньо, почистени от семената и нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 2 домата, нарязани на ситно
- 1/2 чаена лъжичка кимион на прах
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1/3 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
- 3 супени лъжици прясно изцеден сок от лайм
- 3 броя средно голямо авокадо, нарязано на кубчета
За гарниране:
- резенчета лайм
- заквасена сметана
- тортила чипс
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голяма тенджера на средно силен огън.
- Добавете зеления лук и чушките и ги сотирайте за около 2 минути, докато омекнат.
- Прибавете чесъна и гответе още 30 секунди.
- Добавете пилешкия бульон, доматите и кимиона. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете пилешките гърди в тенджерата и след като супата заври, намалете силата на котлона.
- Покрийте с капак и я оставете да къкри около 10-15 минути, докато се свари пилешкото месо.
- Извадете пилешкото филе от супата и го оставете да си почине върху дъска за рязане в продължение на 5 минути.
- Нарежете на късчета и върнете обратно в тенджерата.
- Добавете магданоза и лимоновия сок, разбъркайте и отстранете от котлона.
- Прибавете авокадото непосредствено, преди да поднесете пилешката супа.
- Гарнирайте с резенчета лайм, заквасена сметана или тортила чипс, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с авокадо и лайм