Начало Хранене Рецепти Супи Месни Пилешка нудълс супа с царевица и гъби

Пилешка нудълс супа с царевица и гъби

Пилешка нудълс супа с царевица и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 900 милилитра зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 брой пилешки гърди (около 200 грама)
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 чаена лъжица настърган корен джинджифил
  • 50 грама оризови или пшенични нудълси
  • 2 супени лъжици сладка царевица - от консерва или замразена
  • 2-3 тънко нарязани гъби
  • 2 стръка зелен лук, настърган
  • 2 чаени лъжици соев сос
  • босилек или мента за сервиране
  • люта чушка за сервиране

Начин на приготвяне:

Бульонът сипете в тенджера и сложете пилешкото филе, джинджифила и чесъна.

Оставете да заври, след което намалете температурата и варете за 20 минути, докато месото е готово.

Свареното месо накъсайте на едро с помощта на вилица.

Върнете го в тигана и добавете нудълса, царевицата, нарязани на тънко гъби, настърган 1 стрък зелен лук и соевия сос.

Оставете да къкри 2-3 минути, докато нудълсите са готови.

Супата разпределете между 2 чинии и сервирайте, като накрая поръсите с останалия зелен лук, няколко листенца босилек (или мента) и настъргана люта чушка по желание. Полейте с малко соев сос всяка порция.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Социални грижиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиАнкети