Пилешка нудълс супа с царевица и гъби
Необходими продукти:
- 900 милилитра зеленчуков или пилешки бульон
- 1 брой пилешки гърди (около 200 грама)
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 чаена лъжица настърган корен джинджифил
- 50 грама оризови или пшенични нудълси
- 2 супени лъжици сладка царевица - от консерва или замразена
- 2-3 тънко нарязани гъби
- 2 стръка зелен лук, настърган
- 2 чаени лъжици соев сос
- босилек или мента за сервиране
- люта чушка за сервиране
Начин на приготвяне:
Бульонът сипете в тенджера и сложете пилешкото филе, джинджифила и чесъна.
Оставете да заври, след което намалете температурата и варете за 20 минути, докато месото е готово.
Свареното месо накъсайте на едро с помощта на вилица.
Върнете го в тигана и добавете нудълса, царевицата, нарязани на тънко гъби, настърган 1 стрък зелен лук и соевия сос.
Оставете да къкри 2-3 минути, докато нудълсите са готови.
Супата разпределете между 2 чинии и сервирайте, като накрая поръсите с останалия зелен лук, няколко листенца босилек (или мента) и настъргана люта чушка по желание. Полейте с малко соев сос всяка порция.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешка супа със спанак
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с броколи, праз и картофи
- Лимонова супа с пилешко месо
- Пилешка супа с оризов нудълс
- Пилешка супа с гъби, грах и горчица
- Пилешка супа с два вида гъби и соев сос
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
Коментари към Пилешка нудълс супа с царевица и гъби