Пилешка крем-супа с картофи, праз и копър
Необходими продукти:
- 3 картофа
- стрък праз
- 300 грама пилешко филе
- 1 морков
- 1 супена лъжица брашно
- връзка копър
- 4 филии хляб
Начин на приготвяне:
Нарежете филето и обелените картофи на едри парчета, които сложете в тенджера и залейте с вода, колкото да ги покрие. Поставете съда на тих огън и нека течността заври. Отстранете образувалата се пяна. Бульона подсолете и сложете 1 дафинов лист, ако желаете. Сварете до готовност продуктите.
Праза нарежете на едри кубчета, а моркова по-добре настържете.
Сгорещете олио (може зехтин) в тиган и в него запържете моркова и праза. Щом оранжевия зеленчук се изпържи, добавете брашното и нека всичко се приготвя около 4 минути. Налейте чаша и половина вода, оставете сместа да се задушава около 10 минути.
След това направете крутони от хляба. Нарежете го на кубчета и запържете в масло или изпечете без него, докато се получат хрупкави парченца.
Пилешкото извадете в чиния, смелете го (с машинка за мелене на месо или блендер).
Картофите намачкайте на пюре.
Към месото добавете зеленчуците и отново смелете в блендер за 5-7 минути.
Накрая смесете двете пюрета, налейте бульон и разбъркайте добре.
Супата е готова, поднесете я с пресен копър.
Да ви е вкусно!
Източник: moysup.ru
Коментари към Пилешка крем-супа с картофи, праз и копър