Пилешка каша с фенел и ориз
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 килограм пилешки бутчета, цели
- 3 скилидки чесън, намачкани + 1 малка скилидка тънко нарязана
- 1 глава лук, тънко нарязана
- 1 канелена пръчка
- 1 чаена чаша ориз арборио
- 4 стръка мащерка
- 2,5 литра пилешки бульон
- 1/2 лимон - кората и сока
- 1/2 чаена чаша печени орехи (пекан), нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
В тиган затоплете зехтина и изпържете месото за около 6 минути от всяка страна, за да стане златисто. Прехвърлете в чиния.
В тигана изпържете чесъна, лука и фенела, докато се карамелизират - около 15 минути.
Върнете месото е тигана, включително и соковете, които са се отделили в чинията.
Прибавете ориза, канелата, мащерката и бульона. Изчакайте сосът да заври, след което намалете температурата до ниска и варете в продължение на 2 часа. Извадете канелената пръчка и стръковете мащерка.
Месото прехвърлете върху дъска и обезкостете, върнете го в супата. Ако желаете, добавете 1/4 чаена чаша гореща вода, за да разредите бульона. Овкусете с лимонов сок.
Останалия чесън (1 скилидка) комбинирайте със стръковете от фенел, лимоновата кора и орехите.
Сервирайте супата с ореховата смес и полейте с допълнително зехтин по желание.
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа с пуешко и ориз
- Пуешка супа със зеленчуци
- Бистра пилешка супа с целина и моркови
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с фиде и картофи
- Пилешка супа с кисело зеле и картофи
- Пилешка супа с оризов нудълс
- Пилешка супа с ориз и бекон
- Гъста супа от пилешки воденички с леща, картофи и чесън
- Бистра пилешка супа със спагети
Коментари към Пилешка каша с фенел и ориз