Пикантни хапки пармезан
Необходими продукти:
75 грама пармезан
2 белтъка
1 чаена лъжица (или по-малко) кайенски пипер (или лют червен)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете пармезана на ситно.
Разбийте белтъците на пяна.
Внимателно смесете 60 грама от пармезана с разбитите белтъци, прибавете пипера.
От получената смес оформете малки топчета, като останалото сирене използвате вместо брашно при направата на хапките и "намажете" ръцете си с него.
Загрейте олио и изпържете пармезановите топчета, докато придобият светлокафяв цвят. Периодично ги обръщайте от всички страни в мазнината.
По-добре пържете по 3 - 4 наведнъж, за да не се докосват.
Поднесете ястието горещо. Идеално допълнение са сладко или конфитюр от червени боровинки.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Японски хрян, Уасаби, Васаби
- Спагети с пармезан и яйца
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Панирани зелени домати
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Пикантни хапки пармезан