Пикантни фусили с карфиол и сирена
![Пикантни фусили с карфиол и сирена - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pikantni-fusili-s-karfiol-i-sirena.jpg)
Едва ли ще забележите карфиола в тази вкусна паста, защото е пюриран и комбиниран в кремообразен сос със сирене. Това е много добра стратегия да накарате децата ви да го опитат, ако иначе не им харесва.
Необходими продукти:
- 3 чаши карфиол
- 220 грама пълнозърнести фусили или макарони
- 1 чаша обезмаслено прясно мляко
- 1 люта чушка чипотле, наситнена + 1 супена лъжица чили сос
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/4 чаша лук, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 4 чаши пресен спанак, нарязан
- сол на вкус
- 1 супена лъжица дижонска горчица (пълнозърнеста)
- 1 чаша сирене чедър, настърган
- 1/2 чаша моцарела, настъргана
- черен и червен пипер (по желание)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сгответе карфиола на пара.
Сварете фусилите според указанията на пакета, прецедете и прехвърлете в голяма купа.
Блендирайте до гладкост карфиола заедно с прясното мляко, лютите чушки чипотле и чили соса.
Загрейте на среден огън в голяма тенджера зехтина и запържете лука до омекване, след което добавете чесъна и запържете за около 1 минута, като разбърквате. Изсипете спанака и гответе, докато омекне, след което намалете температурата до средно ниска и добавете блендирания карфиол, разбъркайте. Овкусете със сол и горчица. Изсипете в тенджерката чедър сиренето и моцарелата и разбъркайте до гладка консистенция. Премахнете от котлона. Изсипете соса върху фусилите и внимателно разбъркайте.
Сервирайте и по желание гарнирайте с черен и червен пипер.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони с броколи, карфиол и млечен сос
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Пикантни фусили с карфиол и сирена