Пикантни пържени яйца с домати и чесън
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 скилидка чесън
- 1 супена лъжица олио
- 2 домата
- магданоз
- суха люта чушка
- смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Попарете доматите с вряла вода и обелете ципата им. Почистете ги от семената и нарежете на парчета. Изпържете в олиото нарязаната скилидка чесън, добавете лютата чушка и задушете на бавен огън. Изсипете доматите и задушете, разбърквайки, в продължение на 5 минути. Сложете сол и черен пипер на вкус. След това чукнете яйцата, като внимавате жълтъците да не се разтекат. Пържете 2 минути под капак на умерен огън, свалете от котлона и оставете ястието в затворения съд за още 2 - 3 минути.
Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Пикантни пържени яйца с домати и чесън