Пикантни печени бадеми с чесън и пушен пипер

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 150-200 грама сурови бадеми
- 5 грама чесън на прах
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 1/2 чаена лъжичка кимион на прах
Начин на приготвяне:
В купичка смесете червения пипер, лютия пипер, чесъна на прах, солта и кимиона.
Намажете тиган със зехтина, загрейте го на средна температура и прибавете пикантната смес. Добавете бадемите и след 2 минути ги разклатете с въртеливи движения.
Не използвайте бъркалки, за да се овкусят равномерно бадемите. След още 3-4 минути отново разклатете съда и преместете ядките в чиния. Охладете и поднесете.
Приятно хрускане!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: amandascookin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
БИОХЕРБА СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО ЛЕНЕНО МАСЛО 250 мл ЗЕМЕЛА
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА ЗА ПЪТУВАНЕ 75 мл.
КОПРИВА НА ПРАХ 150 г ЗДРАВНИЦА
БАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ФИНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 750 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Калоферче
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Чубрица - балканска
- Домашна италианска подправка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Пикантни печени бадеми с чесън и пушен пипер