Пикантни печени бадеми с чесън и пушен пипер
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 150-200 грама сурови бадеми
- 5 грама чесън на прах
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 1/2 чаена лъжичка кимион на прах
Начин на приготвяне:
В купичка смесете червения пипер, лютия пипер, чесъна на прах, солта и кимиона.

Намажете тиган със зехтина, загрейте го на средна температура и прибавете пикантната смес. Добавете бадемите и след 2 минути ги разклатете с въртеливи движения.

Не използвайте бъркалки, за да се овкусят равномерно бадемите. След още 3-4 минути отново разклатете съда и преместете ядките в чиния. Охладете и поднесете.
Приятно хрускане!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: amandascookin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ - ЕДРИ КРИСТАЛИ 1 кг
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Накисвайте бадемите, за да станат по-полезни
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Домашна италианска подправка
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Посевна челебитка, Черен кимион
Коментари към Пикантни печени бадеми с чесън и пушен пипер