Пикантна царевица с майонеза и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши зърна млечна царевица
- 2 супени лъжици несолено масло
- 1 чушка халапеньо, нарязана на ситни кубчета
- 3 супени лъжици майонеза
- 2 супени лъжици полутвърд кашкавал
- 2 супени лъжици накълцани пресни листа кориандър
- 1/2 чаена лъжица чили на прах
- 1 ситно нарязана скилидка чесън
- 1 лайм (само сока)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на среден огън в голям тиган, добавете царевичните зърна, нарязаната чушка и пържете около 8-10 минути (до готовност), като разбърквате периодично. След това сложете майонезата при царевицата, също настъргания кашкавал, кориандъра, чилито на прах, чесъна и сока от цитруса.
Разбъркайте и ястието е готово за сервиране.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyamki.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Царевичен сладкиш с прясно мляко и ананас
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- МДЛ "Лина" ЕООД, гр. Царево
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
Коментари към Пикантна царевица с майонеза и кашкавал