Пикантна пилешка пастърма
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешко филе/гърди
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена чаша вода
- 1 чаена лъжица мед
- 2 супени лъжици сладък червен пипер
- 1/2 чаена лъжица смлян чили чушка
- 4 скилидки чесън
- 1,5 супени лъжици олио
- настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо (без кости) накиснете в солен разтвор за една нощ.

Когато извадите от разтвора, подсушете и завържете с подходящ връв, както е показано на следващата снимка. Това е необходимо, за да запази филето целостта си.

Смесете меда с олиото, добавете червения пипер, намачканите чеснови скилидки, смляната чили чушка и настъргано индийско орехче на вкус.

С тази люта комбинация намажете пилешкото от всички страни и изпечете за около 20 минути при 250 градуса. Оставете да се охлади във фурната и тогава извадете.

Получава се ето такава апетитна пастърма.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Домашна телешка пастърма
Коментари към Пикантна пилешка пастърма