Пикантен домашен хляб с чушки и кашкавал
Необходими продукти:
- 700 грама бяло брашно
- 400 милилитра топла вода
- 35 грама прясна мая
- щипка сол
- щипка захар
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 2-3 нарязани на ситно зелени люти чушки
- 100-150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, солта и захарта в купа, а маята разтворете в топлата вода и добавете към сместа. Замесете тестото и оставете да си почине. Разточете го на кора, поръсете с кашкавал, люти чушки и завийте на руло.

Намажете със зехтин, по желание гарнирайте с допълнително настърган кашкавал и сложете в намаслена форма.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете хляба до готовност. Извадете и завийте с влажна кърпа, след като изстине го разрежете и поднесете.

Добър апетит!
Източник: inspiredbycharm.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Пикантен домашен хляб с чушки и кашкавал