Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печурки в бекон на фурна

Печурки в бекон на фурна

Печурки в бекон на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 12 печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 50 грама масло
  • 100 грама кашкавал
  • 3 супени лъжици сметана (готварска)
  • 12 ивици бекон
  • копър на вкус


Начин на приготвяне:

Обелете печурките, измийте ги под течаща вода, отрежете крачетата им, а вътрешността на шапките издълбайте с лъжичка, за да се получат купички.

Нарежете ситно крачетата на гъбите и чесъна, настържете кашкавала едро, а маслото извадете от хладилника, за да омекне на стайна температура.

Смесете тези продукти и добавете към тях 3 супени лъжици готварска сметана. Напълнете печурките с тази комбинация и поръсете с кашкавала.

Увийте всяка гъба с тънка ивица бекон, подредете в тава и изпечете за 15-20 минути във фурната (180-200 градуса).


Поднесете ястието горещо, поръсено с наситнен пресен копър.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиСъставкиДиетиНовиниЛайфстайлПроизводителиПсихологияИсторияЗдравни съветиАлт. медицинаКлинични пътеки