Печурки в бекон на фурна

Необходими продукти:
- 12 печурки
- 2 скилидки чесън
- 50 грама масло
- 100 грама кашкавал
- 3 супени лъжици сметана (готварска)
- 12 ивици бекон
- копър на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете печурките, измийте ги под течаща вода, отрежете крачетата им, а вътрешността на шапките издълбайте с лъжичка, за да се получат купички.
Нарежете ситно крачетата на гъбите и чесъна, настържете кашкавала едро, а маслото извадете от хладилника, за да омекне на стайна температура.
Смесете тези продукти и добавете към тях 3 супени лъжици готварска сметана. Напълнете печурките с тази комбинация и поръсете с кашкавала.
Увийте всяка гъба с тънка ивица бекон, подредете в тава и изпечете за 15-20 минути във фурната (180-200 градуса).
Поднесете ястието горещо, поръсено с наситнен пресен копър.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Панирани кашкавалени хапки в бекон
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Варено-печени цели картофи с кашкавал, масло и пушен бекон
Коментари към Печурки в бекон на фурна