Печен патладжан с копър, заквасена сметана, чесън и орехи

Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан
- 2 супени лъжици натрошени или нарязани орехови ядки
- 1 скилидка чесън
- накълцани магданоз и копър
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- подправки по желание
Начин на приготвяне:
Обеления патладжан нарежете на кубчета, които запечете за 15 минути във фурната при температура от 190 градуса.
Извадете в чиния, поръсете с натрошените ядки, накълцаните копър и магданоз, чесъна и подправете. Накрая сложете сметаната и разбъркайте.
Вече може да поднесете!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: behappy-shop.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Печен патладжан с копър, заквасена сметана, чесън и орехи