Печен лук с гъби, бекон и пармезан

Необходими продукти:
- 2 големи глави стар лук
- 3-4 ивици сурово-пушен бекон
- 2 скилидки чесън
- стрък розмарин
- 40 грама пармезан
- 6 супени лъжици готварска сметана (33% масленост)
- 30-40 милилитра зехтин
- 1 голяма печурка или няколко малки
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете дъното и капачето на двете глави лук. Останалото пуснете във вряща вода за 15 минути, след което извадете и охладете.
Внимателно издълбайте вътрешната част и се заемете с направата на плънката.
Нарежете ситно скилидките чесън, вътрешността на лука и печурките. Изпържете заедно продуктите в нагорещения зехтин със стръка розмарин (за около 7-10 минути).
След това към сместа прибавете настъргания пармезан и налейте готварската сметана. Затоплете за минута и оставете плънката да престои 5 минути.
Тя се получава гъста. Разпределете я в лучените чашки, които "облечете" в ивиците бекон (може да ги закрепите с помощта на стръкчета розмарин).
Поръсете с пармезан и поставете предястието в загрята до 200-220 градуса фурна за 10 минути.
Резултатът е изискан и празничен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Полезните ефекти на лука
- Шалот, Лук шалот
Коментари към Печен лук с гъби, бекон и пармезан