Печен лук с гъби, бекон и пармезан

Необходими продукти:
- 2 големи глави стар лук
- 3-4 ивици сурово-пушен бекон
- 2 скилидки чесън
- стрък розмарин
- 40 грама пармезан
- 6 супени лъжици готварска сметана (33% масленост)
- 30-40 милилитра зехтин
- 1 голяма печурка или няколко малки
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете дъното и капачето на двете глави лук. Останалото пуснете във вряща вода за 15 минути, след което извадете и охладете.
Внимателно издълбайте вътрешната част и се заемете с направата на плънката.
Нарежете ситно скилидките чесън, вътрешността на лука и печурките. Изпържете заедно продуктите в нагорещения зехтин със стръка розмарин (за около 7-10 минути).
След това към сместа прибавете настъргания пармезан и налейте готварската сметана. Затоплете за минута и оставете плънката да престои 5 минути.
Тя се получава гъста. Разпределете я в лучените чашки, които "облечете" в ивиците бекон (може да ги закрепите с помощта на стръкчета розмарин).
Поръсете с пармезан и поставете предястието в загрята до 200-220 градуса фурна за 10 минути.
Резултатът е изискан и празничен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Хрупкав пържен лук
Коментари към Печен лук с гъби, бекон и пармезан