Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен лук с гъби, бекон и пармезан

Печен лук с гъби, бекон и пармезан

от 05 сеп 2018г.
Печен лук с гъби, бекон и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 големи глави стар лук
  • 3-4 ивици сурово-пушен бекон
  • 2 скилидки чесън
  • стрък розмарин
  • 40 грама пармезан
  • 6 супени лъжици готварска сметана (33% масленост)
  • 30-40 милилитра зехтин
  • 1 голяма печурка или няколко малки
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Отрежете дъното и капачето на двете глави лук. Останалото пуснете във вряща вода за 15 минути, след което извадете и охладете.

Внимателно издълбайте вътрешната част и се заемете с направата на плънката.

Нарежете ситно скилидките чесън, вътрешността на лука и печурките. Изпържете заедно продуктите в нагорещения зехтин със стръка розмарин (за около 7-10 минути).

След това към сместа прибавете настъргания пармезан и налейте готварската сметана. Затоплете за минута и оставете плънката да престои 5 минути.

Тя се получава гъста. Разпределете я в лучените чашки, които "облечете" в ивиците бекон (може да ги закрепите с помощта на стръкчета розмарин).

Поръсете с пармезан и поставете предястието в загрята до 200-220 градуса фурна за 10 минути.

Резултатът е изискан и празничен.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна) Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Хрупкав пържен лук Хрупкав пържен лук
  • Ориз с лук и масло Ориз с лук и масло
  • Карамелизиран лук с масло и вино Карамелизиран лук с масло и вино
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
150.50лв.

РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл

Безплатна доставка за България!
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.40лв.

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
16.90лв.

911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
42.50лв.

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв.

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

Коментари към Печен лук с гъби, бекон и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен лук с гъби, бекон и пармезан
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 02:26
    Коментирайте "Печен лук с гъби, бекон и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Лучени кръгчета на скара
  • Пилешки дробчета с лук
  • Маринован лук, печен на барбекю
  • Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
  • Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Хрупкав пържен лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2112 дни, 10 часа и 39 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2225 дни, 14 часа и 50 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 14 часа и 27 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 10 дни, 10 часа и 37 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 3 часа и 18 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 24 дни, 10 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАХ КАПКИ ЗА СЪН 20мл

АГИВА BODY FRUIT SALAD ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С РОЗОВА ВОДА И КАКАОВО МАСЛО 200 мл

АЛКАДЖИН ИЗМИВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

КАНАДЕРМ ХЕМОКС ГЕЛ 40 г

КОЛОИД СРЕБЪРНА ВОДА 30 ppm 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 17:26:13

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: Ваня Тодорова от 07 юли 2025г. в 17:20:43

КЛИОН - D вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:30:58

ПИОКТАНИН солуцио 1 % 20 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:29:15

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:26:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival