Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен лук с гъби, бекон и пармезан

Печен лук с гъби, бекон и пармезан

от 05 сеп 2018г.
Печен лук с гъби, бекон и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 големи глави стар лук
  • 3-4 ивици сурово-пушен бекон
  • 2 скилидки чесън
  • стрък розмарин
  • 40 грама пармезан
  • 6 супени лъжици готварска сметана (33% масленост)
  • 30-40 милилитра зехтин
  • 1 голяма печурка или няколко малки
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Отрежете дъното и капачето на двете глави лук. Останалото пуснете във вряща вода за 15 минути, след което извадете и охладете.

Внимателно издълбайте вътрешната част и се заемете с направата на плънката.

Нарежете ситно скилидките чесън, вътрешността на лука и печурките. Изпържете заедно продуктите в нагорещения зехтин със стръка розмарин (за около 7-10 минути).

След това към сместа прибавете настъргания пармезан и налейте готварската сметана. Затоплете за минута и оставете плънката да престои 5 минути.

Тя се получава гъста. Разпределете я в лучените чашки, които "облечете" в ивиците бекон (може да ги закрепите с помощта на стръкчета розмарин).

Поръсете с пармезан и поставете предястието в загрята до 200-220 градуса фурна за 10 минути.

Резултатът е изискан и празничен.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:
  • Салата от маслини и лук Салата от маслини и лук
  • Сос от сирена с прясно мляко и лук Сос от сирена с прясно мляко и лук
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна) Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Наденички с гъби и лук Наденички с гъби и лук
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
8.50лв. / 4.35 €

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
47.42лв. / 24.25 €

КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.70лв. / 1.38 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв. / 1.33 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
17.90лв. / 9.15 €

АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г

Коментари към Печен лук с гъби, бекон и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен лук с гъби, бекон и пармезан
    www.framar.bg 
    на 21 November 2025 в 06:33
    Коментирайте "Печен лук с гъби, бекон и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
  • Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
  • Ползи и вреди на червения лук
  • Пилешки дробчета с лук
  • Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
  • Облекчете синузита с лук
  • Салата от маслини и лук
  • Шалот, Лук шалот
  • Маринован лук, печен на барбекю
  • Полезните ефекти на лука
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблемиЕлектроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

Електроконвулсивната терапия при депресия може да причини сърдечни проблеми

от 20 ное 2025г.Прочети повече
Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулозаАнтибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

Антибиотикът сорфеквилин може да промени начина на лечение на туберкулоза

от 20 ное 2025г.Прочети повече
Мертенсия паникулата, Висока синя камбанкаМертенсия паникулата, Висока синя камбанка

Мертенсия паникулата, Висока синя камбанка

от 20 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 20 дни, 19 часа и 30 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 30 дни, 15 часа и 42 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛАРОКСИН XR твърди капсули с удължено освобождаване 75 мг * 30

СУПЕР ЧАГА таблетки * 120 MUSHROOM WISDOM

ВИТАЛЕРС ВИТАМИН A + E капки 30 мл

КРЪВЕН ЗДРАВЕЦ тинктура 100 мл БИОТИКА

АМРИТА МАСАЖНО ОЛИО С РОЗА ДАМАСЦЕНА 330 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДУСПАТАЛИН капсули 200 мг * 30 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:10:48

ФЛУАНКСОЛ таблетки 0.5 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:08:13

ДОКСАЗОСИН таблетки 4 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:06:47

ПРОФИХОЛ ПЛЮС таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:04:39

ПИРАЦЕТАМ прах за перорален разтвор 1200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 ное 2025г. в 18:03:56
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival