Печен лук с гъби, бекон и пармезан

Необходими продукти:
- 2 големи глави стар лук
- 3-4 ивици сурово-пушен бекон
- 2 скилидки чесън
- стрък розмарин
- 40 грама пармезан
- 6 супени лъжици готварска сметана (33% масленост)
- 30-40 милилитра зехтин
- 1 голяма печурка или няколко малки
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете дъното и капачето на двете глави лук. Останалото пуснете във вряща вода за 15 минути, след което извадете и охладете.
Внимателно издълбайте вътрешната част и се заемете с направата на плънката.
Нарежете ситно скилидките чесън, вътрешността на лука и печурките. Изпържете заедно продуктите в нагорещения зехтин със стръка розмарин (за около 7-10 минути).
След това към сместа прибавете настъргания пармезан и налейте готварската сметана. Затоплете за минута и оставете плънката да престои 5 минути.
Тя се получава гъста. Разпределете я в лучените чашки, които "облечете" в ивиците бекон (може да ги закрепите с помощта на стръкчета розмарин).
Поръсете с пармезан и поставете предястието в загрята до 200-220 градуса фурна за 10 минути.
Резултатът е изискан и празничен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Салата от маслини и лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Маринован лук, печен на барбекю
- Ползи и вреди на червения лук
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Печен лук с гъби, бекон и пармезан