Печен лук с балсамов оцет и зехтин
Необходими продукти:
3 големи глави лук
3 супени лъжици зехтин
1/4 чаена чаша балсамов оцет
сол, захар и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява. През това време разрежете главите лук на 4 части и ги сложете в дълбок съд. Полейте с балсамовия оцет, зехтина и поръсете със сол, захар и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте старателно.
Прехвърлете в подходяща тава, покрийте с фолио и поставете във фурната за 20-25 минути. След това махнете фолиото и нека лукът се пече още толкова време, за да стане златист.
Поднесете го топъл.
Добър апетит!
Снимки: chtogotovite.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Салата от маслини и лук
- Шалот, Лук шалот
- Маринован лук, печен на барбекю
- Полезните ефекти на лука
Коментари към Печен лук с балсамов оцет и зехтин