Печен лук в тесто с чесън и червен пипер
Необходими продукти:
1 голяма глава лук
1/3 чаена чаша прясно мляко
няколко супени лъжици растително олио
белтъка от 1 яйце
1 чаена лъжица червен пипер
1/4 чаена лъжица чесън на прах
1/4 чаена лъжица набухвател
брашно - около 1/2 чаена чаша
Начин на приготвяне:
Важното при направата на това ароматно хрупкаво изкушение е правилно да нарежете главата лук. Няма нищо сложно в това, прилагаме схема, която ясно описва целия процес. Остава само да се въоръжите с остър нож и стриктно да спазите указанията.
Отрежете капачето на лука и обелете.
Направете противоположни разрези по четирите страни. След това всяка четвъртинка разрежете още на две места.
Дъното трябва да изглежда като на следващата снимка.
В крайна сметка се получава ето такова лучено цвете :)
За да се разтворят лесно всички "листенца", може да потопите нарязаната глава в съд със студена вода.
След като фантастичното цвете се разтвори, извадете от водата, подсушете и много внимателно намажете с олио.
Смесете сухите съставки с брашното и изсипете в найлонов плик, в който сложете лука. Трябва цялата му повърхност да се покрие с комбинацията от брашно и подправки.
Количеството, което остане, изсипете в купа, налейте прясното мляко, сложете малко олио и разбития белтък. Разпределете сместа върху лука (може с ръце).
Така приготвената глава поставете в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене и поставете във фурната до готовност (около 18 - 20 минути са достатъчни).
Важно е тестото да не бъде течно, а температурата за печене да е около 200 - 250 градуса. Ако "листенцата" започнат да прегарят, намажете ги допълнително с мазнина.
Поднесете с любим сос, а това може да бъде доматен, сметанов, от сирене, горчица или по ваш избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди на червения лук
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Салата от маслини и лук
Коментари към Печен лук в тесто с чесън и червен пипер