Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен карфиол със сладко-кисел сос и оризова гарнитура

Печен карфиол със сладко-кисел сос и оризова гарнитура

Печен карфиол със сладко-кисел сос  и оризова гарнитура - изображение

Необходими продукти:


  • 5-6 розички карфиол
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/3 чаена чаша царевично нишесте
  • 3-4 чаени чаши сварен ориз
  • 1-2 стръка нарязан ситно пресен лук


за соса


  • 1 супена лъжица мед
  • 1/4 чаена чаша ябълков оцет
  • 1/3 чаена чаша вода
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1/4 чаена чаша натурален кетчуп
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 2 супени лъжици студена вода
  • 1 нарязана чушка


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете карфиола в купа, добавете зехтина и внимателно го втрийте с пръсти и поръсете с нишестето. Застелете тава с лист пергамент и разпределете карфиола.

Запечете го за 20 минути и охладете. В малка тенджерка сложете меда, оцета, водата и налейте соевия сос. Разбъркайте и прибавете кетчупа, чесъна на прах. След като заври сместа добавете нишестето, размито със студената вода и бъркайте, докато се сгъсти.

В чиния сложете ориза, гарнирайте с карфиола и залейте ястието с част от соса. Поръсете с нарязан пресен лук и чушка. Поднесете и хапнете.

печен карфиол

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: thehealthytart.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника