Печен карфиол със сладко-кисел сос и оризова гарнитура

Необходими продукти:
- 5-6 розички карфиол
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена чаша царевично нишесте
- 3-4 чаени чаши сварен ориз
- 1-2 стръка нарязан ситно пресен лук
за соса
- 1 супена лъжица мед
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
- 1/3 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена чаша натурален кетчуп
- 1 супена лъжица царевично нишесте
- 2 супени лъжици студена вода
- 1 нарязана чушка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете карфиола в купа, добавете зехтина и внимателно го втрийте с пръсти и поръсете с нишестето. Застелете тава с лист пергамент и разпределете карфиола.
Запечете го за 20 минути и охладете. В малка тенджерка сложете меда, оцета, водата и налейте соевия сос. Разбъркайте и прибавете кетчупа, чесъна на прах. След като заври сместа добавете нишестето, размито със студената вода и бъркайте, докато се сгъсти.
В чиния сложете ориза, гарнирайте с карфиола и залейте ястието с част от соса. Поръсете с нарязан пресен лук и чушка. Поднесете и хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thehealthytart.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Карфиол, Цветно зеле
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
Коментари към Печен карфиол със сладко-кисел сос и оризова гарнитура