Печено сирене Халуми с нахут и кейл

Необходими продукти:
- 2 консерви по 400 грама нахут, отцеден
- 400 грама чери домати
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 2 супени лъжици зехтин
- 100 грама кейл (или спанак)
- 225 грама сирене халуми, нарязано
- 130 грама песто
- 15 грама босилек
- хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Сложете нахута и доматите в тава. Полейте с балсамовия оцет и зехтина, подправете със сол и пипер и запечете за 10 минути, докато доматите омекнат и се пропукат. Извадете ги от фурната.
Включете само горния реотан на фурната. Кейла сложете върху нахута и доматите, разбъркайте. Отгоре подредете резените халуми и запечете за 5-6 минути, докато сиренето придобие златиста коричка.
Добавете малко песто и поръсете с босилек. Сервирайте с хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Топчета мамалига със сирене
- Сос от сирене с лук, маслини и риган
- 7 варианта на диета със сирена - Първа част
- Хрупкаво сирене Халуми
Коментари към Печено сирене Халуми с нахут и кейл