Печено сирене Халуми с нахут и кейл
Необходими продукти:
- 2 консерви по 400 грама нахут, отцеден
- 400 грама чери домати
- 3 супени лъжици балсамов оцет
- 2 супени лъжици зехтин
- 100 грама кейл (или спанак)
- 225 грама сирене халуми, нарязано
- 130 грама песто
- 15 грама босилек
- хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Сложете нахута и доматите в тава. Полейте с балсамовия оцет и зехтина, подправете със сол и пипер и запечете за 10 минути, докато доматите омекнат и се пропукат. Извадете ги от фурната.
Включете само горния реотан на фурната. Кейла сложете върху нахута и доматите, разбъркайте. Отгоре подредете резените халуми и запечете за 5-6 минути, докато сиренето придобие златиста коричка.
Добавете малко песто и поръсете с босилек. Сервирайте с хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Печено сирене Халуми с нахут и кейл