Печено сирене Камембер с къпиново сладко
Необходими продукти:
- 250 грама сирене камембер
- 1 малка скилидка чесън, нарязана на тънко
- 2-3 свежи стръка мащерка + още за гарниране
- 1 дафинов лист
- 2 супени лъжици бяло вино
- 2-3 супени лъжици сладко от къпини
- малка шепа къпини
- качествен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Сиренето сложете в малка тавичка, застлана с хартия и намазана с мазнина.
Направете кръст е средата на сиренето.
Притиснете в парчето сирене няколко резенчета чесън, мащерка и дафиновия лист. Полейте с виното и увийте сиренето в хартията. Печете за 15-18 минути.
Разтворете хартията и сложете върху сиренето къпиновия конфитюр и върнете във фурната за още 5 минути.
Сервирайте с няколко клончета мащерка и хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: deliciousmagazine.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
- Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
- Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
- Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
- Сирене Камамбер в пикантна марината
- Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
- Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
- Запечено сирене Камамбер с шунка
- Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
- Камамбургер
Коментари към Печено сирене Камембер с къпиново сладко