Печено сирене Камембер с къпиново сладко
    Необходими продукти:
- 250 грама сирене камембер
 - 1 малка скилидка чесън, нарязана на тънко
 - 2-3 свежи стръка мащерка + още за гарниране
 - 1 дафинов лист
 - 2 супени лъжици бяло вино
 - 2-3 супени лъжици сладко от къпини
 - малка шепа къпини
 - качествен хляб за сервиране
 
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Сиренето сложете в малка тавичка, застлана с хартия и намазана с мазнина.
Направете кръст е средата на сиренето.
Притиснете в парчето сирене няколко резенчета чесън, мащерка и дафиновия лист. Полейте с виното и увийте сиренето в хартията. Печете за 15-18 минути.
Разтворете хартията и сложете върху сиренето къпиновия конфитюр и върнете във фурната за още 5 минути.
Сервирайте с няколко клончета мащерка и хрупкав хляб.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: deliciousmagazine.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
 - Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
 - Сирене Камамбер в пикантна марината
 - Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
 - Камамбургер
 - Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
 - Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
 - Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
 - Запечено сирене Камамбер с шунка
 - Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки
 
Коментари към Печено сирене Камембер с къпиново сладко