Печено пиле с розмарин и вино
![Печено пиле с розмарин и вино - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pecheno-pile-s-rozmarin-i-vino-1.jpg)
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле, нарязано на порции
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 3 супени лъжици бяло вино
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 3 стръкчета розмарин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Обтрийте пилешкото месо със зехтин и го подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Добавете виното и разпределете стръкчетата розмарин.
- Печете около 30 минути или до пълна готовност на месото.
- Поднесете печеното пиле топло, гарнирано по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Отглеждане на розмарин
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Мандраке, Мандрагора
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Силата на червеното вино
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Ябълков крамбъл с овесени ядки и канела
Коментари към Печено пиле с розмарин и вино