Печено пиле с розмарин и вино

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле, нарязано на порции
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 3 супени лъжици бяло вино
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 3 стръкчета розмарин
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- Обтрийте пилешкото месо със зехтин и го подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Добавете виното и разпределете стръкчетата розмарин.
- Печете около 30 минути или до пълна готовност на месото.
- Поднесете печеното пиле топло, гарнирано по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
НАУ ФУДС НАТУРАЛЕН РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 60
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КОКОС 6% 250 мл
РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Отглеждане на розмарин
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Класическа испанска сангрия
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Запознайте се с 5 здравословни ползи на розмарина
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Розмарин, Бабин косъм, Ливанче
Коментари към Печено пиле с розмарин и вино