Печено пиле със сини сливи и стафиди
Необходими продукти:
1 пиле (около 1,2-1,5 кг)
12-14 сушени сини сливи без костилки
шепа стафиди
4 сладки зелени чушки
2 глави лук (големи)
6-7 скилидки чесън
2 с. л. захар
1 с. л. оцет (може и без него)
олио за печене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и накиснете сушените сини сливи и стафидите за 10 минути. Пилето разрежете на порции, осолете и изпържете в малко мазнина. Извадете в чиния.
Нарежете лука на ситно и запържете в мазнината, останала от пилето. Чушките нарежете на кръгчета, чесъна на ситно, сложете ги в отделен тиган, налейте малко вода и задушете за 5-6 минути. Смесете лука, чушките, чесъна и оставете на тих огън за 5 минути, разбърквайки. След това върху тях поставете парчетата пиле, а върху пилето смес от сините сливи, стафидите, захарта и оцета (сливите може да нарежете, ако желаете). Оставете в тигана до пълна готовност на месото. Времето зависи от големината на парчетата, на които сте нарязали пилето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОЛ НУТРИШЪН КОНФИТЮР СИНЯ СЛИВА 1 кг
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
Коментари към Печено пиле със сини сливи и стафиди