Печено мариновано пиле с чеснов ориз
Необходими продукти:
- 1,2 килограма пилешки бутчета
За маринатата:
- 3 скилидки чесън, пресовани /или 1 супена лъжица чесън на прах/
- 2 чаени лъжички кимион на прах
- 1 супена лъжица червен пипер
- 4 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- 1 супена лъжица зехтин
За чесновия ориз:
- 2 чаени чаши ориз, дългозърнест
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 чаена чаша вода
- 4 скилидки чесън
- 1/2 глава лук, ситно нарязан
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-4 супени лъжици масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете подправките за маринатата и разбъркайте добре, за да се смесят.
- Поставете пилешките бутчета в плик с механизъм за затваряне или в подходящ съд и ги поръсете с маринатата.
- Оставете го да престои така в хладилник минимум 3 часа, а най-добре за през нощта.
- Загрейте фурната до 180 градуса. Разпределете пилето в тава с кожата нагоре и го поръсете с останалата марината.
- Печете 45 минути или до златисто кафяв цвят.
- През това време направете чесновия ориз, като задушите чесъна и лука в зехтина за около 5 минути на средно силен огън.
- Добавете ориза и бъркайте, докато стане прозрачен.
- Налейте бульона и водата в тенджерата с ориза и гответе около 15 минути /или до изпаряване на течността/.
- Отстранете тенджерата от котлона и добавете маслото. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
- Поднесете пилешките бутчета с гарнитура от чесновия ориз и зелена салата.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
Коментари към Печено мариновано пиле с чеснов ориз