Печено агнешко в коняк и много чесън
Необходими продукти:
- 3 килограма агнешко месо (с кост)
- 150 милилитра коняк
- 5 глави чесън
- 2 чаени лъжици смес от подправки, подходящи за този вид месо (или използвайте готов микс)
- зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете главите чесън, разделете ги на скилидки, които изпържете за кратко, докато променят цвета си. Тогава ги извадете от тигана и оставете за момента.
Разрежете агнешкото на парчета от по 100-150 грама всяко и ги сложете в съда, в който приготвихте чесъна. Изпържете ги (на няколко части) до образуване на коричка по повърхността.
След това прехвърлете месото в дълбока тава и налейте коняка. Поставете на среден огън. Щом алкохолът се възпламени, добавете подправките, разбъркайте и сложете чесъна. Този път не разбърквайте. Покрийте съда с фолио и поставете ястието във фурната. То трябва да се приготвя около 2 часа на 160 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Печен агнешки бут с бяло вино и подправки
- Рецепти за агнешко на скара
- Марината за агнешко месо
- Как ще познаете дали е хубаво агнешкото или овчето месо?
- Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак
- Печено агнешко с билки, горчица и мед
- Агнешки сач със зеленчуци
- Гергьовденски гювеч от агнешко с арпаджик
- Агнешко със зелен фасул
Коментари към Печено агнешко в коняк и много чесън