Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено агнешко в коняк и много чесън

Печено агнешко в коняк и много чесън

Печено агнешко в коняк и много чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 3 килограма агнешко месо (с кост)
  • 150 милилитра коняк
  • 5 глави чесън
  • 2 чаени лъжици смес от подправки, подходящи за този вид месо (или използвайте готов микс)
  • зехтин

 

Начин на приготвяне:

Обелете главите чесън, разделете ги на скилидки, които изпържете за кратко, докато променят цвета си. Тогава ги извадете от тигана и оставете за момента.

Разрежете агнешкото на парчета от по 100-150 грама всяко и ги сложете в съда, в който приготвихте чесъна. Изпържете ги (на няколко части) до образуване на коричка по повърхността.

След това прехвърлете месото в дълбока тава и налейте коняка. Поставете на среден огън. Щом алкохолът се възпламени, добавете подправките, разбъркайте и сложете чесъна. Този път не разбърквайте. Покрийте съда с фолио и поставете ястието във фурната. То трябва да се приготвя около 2 часа на 160 градуса.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки