Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени яйца с наденица

Печени яйца с наденица

Печени яйца с наденица - изображение

Необходими продукти за две порции:


  • 4-5 червени чушки
  • една нарязана на полумесеци глава лук
  • 400 грама сурова наденица по избор
  • 1 скилидка чесън
  • сол, черен пипер
  • 30 грама краве масло
  • 4 яйца
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • нарязан пресен магданоз


Начин на приготвяне:


В тиган сгорещете маслото и запържете почистените и нарязани на ивички чушки. Добавете лука, нарязания ситно чесън и подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте и след 2-3 минути свалете от котлона.

печени яйца с наденица

Разсипете зеленчуковата смес в огнеупорни купички, а наденицата подредете в тава, застлана с лист пергамент. Запечете я за 10 минути в загрята на 190 градуса фурна. Охладете и разрежете на парченца.

печени яйца с наденица

Разпределете я в купичките и чукнете по две яйца във всяка. Запечете ястието за 15-20 минути, охладете и поръсете с пресен магданоз. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: innocentdelight.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияНовиниЗдравни съветиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаникаАлтернативна медицинаХранене при...ЛеченияВидеоАнкети