Печени яйца с наденица

Необходими продукти за две порции:
- 4-5 червени чушки
- една нарязана на полумесеци глава лук
- 400 грама сурова наденица по избор
- 1 скилидка чесън
- сол, черен пипер
- 30 грама краве масло
- 4 яйца
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете маслото и запържете почистените и нарязани на ивички чушки. Добавете лука, нарязания ситно чесън и подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте и след 2-3 минути свалете от котлона.
Разсипете зеленчуковата смес в огнеупорни купички, а наденицата подредете в тава, застлана с лист пергамент. Запечете я за 10 минути в загрята на 190 градуса фурна. Охладете и разрежете на парченца.
Разпределете я в купичките и чукнете по две яйца във всяка. Запечете ястието за 15-20 минути, охладете и поръсете с пресен магданоз. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
Източник:
innocentdelight.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца в спанак, прясно мляко и кашкавал на фурна
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
Коментари към Печени яйца с наденица