Печени яйца с колбас, сметана и пармезан
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 филия ръжен хляб
- 1/2 глава лук
- 4 супени лъжици готварска сметана
- 50 грама колбас по избор
- скилидка чесън
- малка връзка магданоз, копър или босилек
- сол и прясно смлян черен пипер
- пармезан за поръсване
- краве масло
Начин на приготвяне:
Към размекнатото краве масло прибавете нарязаните зелена подправка, която сте избрали, и чесъна. Хляба и колбаса нарежете на малки кубчета, а кромида - на сламки.
Разпределете продуктите, които подготвихте, в две или няколко форми и поставете за 5-6 минути във фурната, предварително загрята на 200 градуса.
За това време маслото ще се разтопи, хлябът малко ще се изсуши, а колбасът леко ще се запече. Тогава извадете съдовете, чукнете яйцата, полейте ги с малко сметана и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете ястието горещо, като непосредствено преди сервирането поръсите с настърган пармезан.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Печени яйца с колбас, сметана и пармезан