Печени яйца с колбас, сметана и пармезан

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 филия ръжен хляб
- 1/2 глава лук
- 4 супени лъжици готварска сметана
- 50 грама колбас по избор
- скилидка чесън
- малка връзка магданоз, копър или босилек
- сол и прясно смлян черен пипер
- пармезан за поръсване
- краве масло
Начин на приготвяне:
Към размекнатото краве масло прибавете нарязаните зелена подправка, която сте избрали, и чесъна. Хляба и колбаса нарежете на малки кубчета, а кромида - на сламки.
Разпределете продуктите, които подготвихте, в две или няколко форми и поставете за 5-6 минути във фурната, предварително загрята на 200 градуса.
За това време маслото ще се разтопи, хлябът малко ще се изсуши, а колбасът леко ще се запече. Тогава извадете съдовете, чукнете яйцата, полейте ги с малко сметана и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете ястието горещо, като непосредствено преди сервирането поръсите с настърган пармезан.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Яйца със сирене и спанак в гювече
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Яйца със сметана на фурна
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Печени яйца в картофени купички
- Яйца с пилешки дробчета и домати
Коментари към Печени яйца с колбас, сметана и пармезан