Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени яйца с колбас, сметана и пармезан

Печени яйца с колбас, сметана и пармезан

Печени яйца с колбас, сметана и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 филия ръжен хляб
  • 1/2 глава лук
  • 4 супени лъжици готварска сметана
  • 50 грама колбас по избор
  • скилидка чесън
  • малка връзка магданоз, копър или босилек
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • пармезан за поръсване
  • краве масло


Начин на приготвяне:

Към размекнатото краве масло прибавете нарязаните зелена подправка, която сте избрали, и чесъна. Хляба и колбаса нарежете на малки кубчета, а кромида - на сламки.

колбас

Разпределете продуктите, които подготвихте, в две или няколко форми и поставете за 5-6 минути във фурната, предварително загрята на 200 градуса.

колбас

За това време маслото ще се разтопи, хлябът малко ще се изсуши, а колбасът леко ще се запече. Тогава извадете съдовете, чукнете яйцата, полейте ги с малко сметана и върнете във фурната за още 5-6 минути.

яйца

Поднесете ястието горещо, като непосредствено преди сервирането поръсите с настърган пармезан.

яйца

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноХранене при...ВидеоАнкетиАлт. медицинаДиети