Печени яйца в прошуто с кашкавал
Необходими продукти:
- тънки ивици прошуто
- яйца
- настърган кашкавал
- ситно нарязани листа магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната при 190 градуса.
Намазнете със зехтин формички за мъфини от вътрешната страна и покрийте стените и дъната им с тънки ивици прошуто, върху което сложете по малко настърган кашкавал (около 1 супена лъжица).
Чукнете по едно яйца във всяка образувала се кошничка, поръсете подправки, магданоз и изпечете във фурната до предпочитаната готовност на яйцата (около 15 минути са достатъчни).
Добър апетит!
Източник:
eva.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
Коментари към Печени яйца в прошуто с кашкавал