Печени яйца в картофени купички

Необходими продукти:
- 4 цели изпечени картофа
- 4 супени лъжици масло
- 4 яйца
За плънката:
- зелен лук
- колбас (какъвто предпочитате)
- кашкавал
- подправки
Начин на приготвяне:
Обърнете хоризонтално предварително изпечените с обелките цели картофи и отрежете малко отгоре (капаче).
С вилица или лъжица издълбайте много внимателно част от меката вътрешност, за да се образуват вдлъбнатини, в които сложете по 1 супена лъжица масло.
Поръсете с подправки и във всяка "купичка" чукнете по 1 яйце.
Върху него сложете плънка по избор: колбас, нарязан зелен или стар лук, кашкавал или друг любим продукт.
Отново подправете според вкусовите си предпочитания и изпечете ястието за 20-25 минути (до готовност на яйцата) във фурната, която преди това сте сгорещили, включвайки я на 190 градуса.
Добър апетит!
Източник:
blog.buymeapie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печено авокадо с яйце
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Броколи с лук и яйца на фурна
Коментари към Печени яйца в картофени купички