Печени ябълки с орехи, елда и канела

Необходими продукти:
- 100 елда
- 2 ябълки
- 1 супена лъжица канела
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 50 грама орехи
- малка връзка мента
- 4 чаени лъжици мед
- 1 литър вода
Начин на приготвяне:
Сварете елдата до готовност.
Ябълките разрежете на две, отстранете частта със семената и ги сложете в тенджера с вода, като течността може да не покрива напълно плодовете. Добавете 5 супени лъжици захар и канелата.
Поставете съда на бавен огън и нека се варят в продължение на около 10 минути.
След това извадете ябълките в чиния, сиропът оставете на силен огън без капак, докато се изпари част от течността.
Разпределете готовата елда във вдлъбнатините на плодовете, които подредете в тава.
Сложете по чаена лъжица течен мед върху всяка половинка и поръсете с кафява захар.
Изпечете ги за 15 минути във фурната, загрята предварително до 200 градуса.
Върнете се към сиропа. Когато водата се е изпарила значително, добавете останалата захар, следва краткотрайно варене и сиропът е готов (около 300 милилитра се получава).
По повърхността на плодовете сложете орехови ядки и поднесете десерта с охладения сироп, в който сте добавили ментови листенца.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 30
ЕЛДА КРАЛСКА СМЛЕНИ ЛЮСПИ 250 гр.
ВИТАМИН C-OLWAY капсули * 100 COLWAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- Диета с ябълки за 7 дни
- Елда, Гречиха, Гречка
- Сок от ябълки
Коментари към Печени ябълки с орехи, елда и канела