Печени тиквички с кетчуп, майонеза, чесън и копър
Необходими продукти:
- 1 килограм тиквички
- 1 супена лъжица олио или масло
- 1-2 супени лъжици кетчуп
- 1-2 супени лъжици майонеза
- 1-2 скилидки копър
- сол и копър на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, обелете с остър нож, изплакнете под течаща вода и нарежете на кръгчета с дебелина сантиметър-сантиметър и половина. Поръсете с мъничко сол.
Подредете в подмазана тава и покрийте повърхността им със смес от кетчуп и майонеза.
Изпечете тиквичките в загрята до 190 градуса фурна (на средното ниво) за 20 минути.
Извадете готовите в чиния, сложете върху всяко парче по капка майонеза и поднесете с намачкан чесън и копър.
Вместо кетчуп и майонеза може просто да намажете кръгчетата с олио (може и краве масло).
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Тиквичките подпомагат дейността на черния дроб и са идеални за диети
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Преборете умората със смути от тиквичка, спанак, авокадо и целина
- Огретен от тиквички с ориз
Коментари към Печени тиквички с кетчуп, майонеза, чесън и копър