Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени пъдпъдъчи яйца със спанак, сирене и гъби

Печени пъдпъдъчи яйца със спанак, сирене и гъби

Печени пъдпъдъчи яйца със спанак, сирене и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • връзка спанак
  • 1 глава лук
  • 8 пъдпъдъчи яйца
  • 350 грама печурки
  • 200 грама сирене/кашкавал
  • подправки
  • масло

пъдпъдъчи яйца

Начин на приготвяне:

Измийте спанака в студена вода, отцедете течността и подсушете листата.

спанак

Гъбите измийте, подсушете и нарежете на тънки плочки.

гъби

Лука обелете и нарежете на ситни кубчета.

лук

Сиренето също превърнете в малки кубчета. Може да използвате кашкавал или какъвто вид предпочитате.

сирене

Спаначените листа нарежете, ако са едри. В случай, че са дребни, може да ги оставите цели.

спанак

Запържете печурките в масло.

гъби

Когато се изпари течността и започнат да се пържат, добавете лука, разбъркайте и нека сместа се приготвя в продължение на 5 минути.

гъби

Тогава сложете спанака в тигана.

спанак

Следва сиренето/кашкавалът.

сирене

Подправете.

 подправки

Щом сиренето започне да се топи, разпределете комбинацията в четири формички за печене (може да използвате керамични).

спанак

Във всяка чукнете по 2 пъдпъдъчи яйца върху гъбената смес.

пъдпъдъчи яйца

Запечете ястието за 5-10 минути във фурната, включена на 170 градуса.

Поднесете го топло.

пъдпъдъчи яйца

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...РецептиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиДиетиНовиниБотаникаАнкетиАлтернативна медицина