Печени пъдпъдъчи яйца със спанак, сирене и гъби

Необходими продукти:
- връзка спанак
- 1 глава лук
- 8 пъдпъдъчи яйца
- 350 грама печурки
- 200 грама сирене/кашкавал
- подправки
- масло
Начин на приготвяне:
Измийте спанака в студена вода, отцедете течността и подсушете листата.
Гъбите измийте, подсушете и нарежете на тънки плочки.
Лука обелете и нарежете на ситни кубчета.
Сиренето също превърнете в малки кубчета. Може да използвате кашкавал или какъвто вид предпочитате.
Спаначените листа нарежете, ако са едри. В случай, че са дребни, може да ги оставите цели.
Запържете печурките в масло.
Когато се изпари течността и започнат да се пържат, добавете лука, разбъркайте и нека сместа се приготвя в продължение на 5 минути.
Тогава сложете спанака в тигана.
Следва сиренето/кашкавалът.
Подправете.
Щом сиренето започне да се топи, разпределете комбинацията в четири формички за печене (може да използвате керамични).
Във всяка чукнете по 2 пъдпъдъчи яйца върху гъбената смес.
Запечете ястието за 5-10 минути във фурната, включена на 170 градуса.
Поднесете го топло.
Добър апетит!
patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Пъдпъдъче месо
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печено авокадо с яйце
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
Коментари към Печени пъдпъдъчи яйца със спанак, сирене и гъби