Печени моркови с шунка и сирена
Необходими продукти:
10 тънки моркова
10 парчета шунка
100 грама крема сирене или друг вид меко сирене, може и извара
100 грама кашкавал
1 скилидка чесън
20 листа пресен босилек
2 супени лъжици малинов оцет
2 супени лъжици зехтин
прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги сварете за 10-12 минути (може да приготвите и на пара).
Смесете сиренето с настъргания кашкавал, добавете ситно нарязания чесън и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Намажете парчетата шунка с тази комбинация и върху слоя сложете листата босилек.
Смесете зехтина и оцета, намажете морковите и ги увийте в шунката. Подредете в тава и запечете във фурната за 5-10 минути при 180 градуса.
Предястието е готово. Може да го поднесете и топло, и студено.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ПРАНАРОМ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МОРКОВ 5 мл
ФИТО PHANERE КОСА И НОКТИ дражета * 120
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОВИТАМИНИ ЗА КОСА ЗА ЖЕНИ желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Чипс от моркови на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Печени моркови с шунка и сирена