Печени кюфтета с розмарин и чесън
Необходими продукти:
- 450 грама телешка кайма
- 450 грама свинска кайма
- 1 голямо яйце
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1 средно голяма глава чесън
- 1 стрък пресен розмарин, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжичка сос Уорчестър
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4-5 стръкчета пресен розмарин
- 6 сурови скилидки чесън
- 1-2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете правоъгълен съд за печене.
- Разделете чесновата глава на скилидки, подредете ги върху алуминиево фолио и поръсете със зехтин.
- Затворете фолиото така, че да образува пакет и опечете чесъна за 20-25 минути, докато омекне.
- В голяма купа смесете телешката и свинската кайма, яйцето, галетата, лука, розмарина и соса.
- Омесете каймата и я подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Обелете печените скилидки чесън, нарежете на ситно и ги добавете към сместа. Отново замесете за кратко.
- Оформете кюфтета и ги подредете плътно едно до друго в съда.
- Между тях разпределете суровите скилидки чесън, а отгоре стръкчетата розмарин.
- Поръсете с 1-2 супени лъжици олио и покрийте с алуминиево фолио.
- Печете кюфтетата в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35 минути. Отстранете фолиото и запечете за 10-15 минути.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: willcookforsmiles.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Задушени кюфтета с тиква
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
Коментари към Печени кюфтета с розмарин и чесън