Печени картофи с плънка от яйца и шунка под кашкавалено покритие
Необходими продукти:
4 картофа
4 яйца
150 грама кашкавал
150 грама шунка
масло или олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, намажете ги с масло или олио и ги увийте във фолио. Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на час. След това оставете да се охладят, отрежете 1/3 от всеки картоф и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността. В средата им сложете настърган кашкавал и нарязаната на парчета шунка (или друг подходящ колбас).
Внимателно чукнете по едно яйце във всеки картоф, подправете със сол и смлян черен пипер, поръсете с настърган кашкавал и изпечете ястието във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Лилави картофи с крем фрайче и черен хайвер
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Пълнени картофи с шунка, кашкавал и яйце
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи по овчарски
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
Коментари към Печени картофи с плънка от яйца и шунка под кашкавалено покритие