Печени картофи с плънка от яйца и шунка под кашкавалено покритие

Необходими продукти:
4 картофа
4 яйца
150 грама кашкавал
150 грама шунка
масло или олио
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, намажете ги с масло или олио и ги увийте във фолио. Изпечете ги във фурната при температура от 180 градуса в продължение на час. След това оставете да се охладят, отрежете 1/3 от всеки картоф и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността. В средата им сложете настърган кашкавал и нарязаната на парчета шунка (или друг подходящ колбас).
Внимателно чукнете по едно яйце във всеки картоф, подправете със сол и смлян черен пипер, поръсете с настърган кашкавал и изпечете ястието във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени картофи с гъби, лук, сметана и кашкавал
- Пълнени картофи със сирене и чесън
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
Коментари към Печени картофи с плънка от яйца и шунка под кашкавалено покритие