Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени картофи със сос от авокадо и чесън

Печени картофи със сос от авокадо и чесън

Печени картофи със сос от авокадо и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама картофи с тънка кора
  • 2-2,5 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сух чесън на прах
  • средна връзка магданоз
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

За соса:

  • 1 голямо авокадо
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 супена лъжица лимонов сок
  • 60 милилитра зехтин
  • прясно смлян черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте старателно картофите под течаща вода, като използвате четка. Сложете ги в тенджера, залейте с вода и поставете върху котлона.
Щом течността кипне, подсолете, намалете температурата на котлона и сварете до готовност (20-25 минути).

През това време направете соса от авокадо.

Разрежете плода на две, обелете го и отстранете костилката. След това разрежете на няколко части, които сложете в съда на блендер. Добавете чесъна, лимоновия сок, подправете и пюрирайте. Накрая на тънка струя налейте зехтина, разбивайки соса до еднородност.

Отцедете водата от сварените картофи, а тях оставете за 10 минути, за да се изсушат.

Включете фурната на 200 градуса. Докато се сгорещи, подредете картофите в леко намазнена тава и с дъното на чаша ги притиснете, за да се сплескат и спукат.

Полейте всеки картоф с около 1 чаена лъжица зехтин, подсолете, поръсете с чесън на прах и смлян черен пипер.

Поставете ги във вече горещата фурна и изпечете за 20-30 минути, докато повърхността им стане златиста и хрупкава.

Щом бъдат готови, извадете от фурната, поръсете с пресен магданоз и прясно смлян черен пипер, полейте със соса от авокадо и сервирайте веднага.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения