Печени зеленчуци с пармезан и мащерка

Необходими продукти (за 5-6 порции):
- 2 глави кромид лук
- 3-4 млади тиквички
- 2 големи домата
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици мащерка (или количество на вкус)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете двете глави лук, изплакнете с вода и нарежете на шайби или полукръгчета.
Сгорещете зехтина в тиган, изсипете кромида и пържете на среден огън до омекване (не повече от 10 минути). Бъркайте през цялото време.
Измийте и подсушете тиквичките, отрежете краищата им. Изберете млади зеленчуци, защото тяхната кора е тънка, а семената малки, което означава, че не е необходимо да ги обелвате и почиствате от сърцевината.
Доматите също измийте и нарежете на тънки кръгчета.
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
На дъното на подходяща тава разпределете задушения лук, подправете го със сол и смлян черен пипер, след което подредете тиквичките и доматите, като ги редувате и застъпвате зеленчуковите шайби. Поръсете ги с мащерката (по-добре е да използвате прясна, но сушената също е подходяща).
Поръсете продуктите с настъргания пармезан и изпечете във фурната за 40-45 минути.
Покритието ще се разтопи и ще се превърне в апетитна кафеникава коричка. Сервирайте зеленчуковото ястие веднага след приготвянето му.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИГДЖИГС ДЪРВЕНИ МАГНИТИ - ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ BJ273
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Алкална диета
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчуков сандвич с веган майонеза
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да си направим разсад за зеленчуци без почва?
Коментари към Печени зеленчуци с пармезан и мащерка