Печени зеленчуци с пармезан и мащерка
Необходими продукти (за 5-6 порции):
- 2 глави кромид лук
- 3-4 млади тиквички
- 2 големи домата
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици мащерка (или количество на вкус)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете двете глави лук, изплакнете с вода и нарежете на шайби или полукръгчета.
Сгорещете зехтина в тиган, изсипете кромида и пържете на среден огън до омекване (не повече от 10 минути). Бъркайте през цялото време.
Измийте и подсушете тиквичките, отрежете краищата им. Изберете млади зеленчуци, защото тяхната кора е тънка, а семената малки, което означава, че не е необходимо да ги обелвате и почиствате от сърцевината.
Доматите също измийте и нарежете на тънки кръгчета.
Включете фурната да загрява на 180 градуса.
На дъното на подходяща тава разпределете задушения лук, подправете го със сол и смлян черен пипер, след което подредете тиквичките и доматите, като ги редувате и застъпвате зеленчуковите шайби. Поръсете ги с мащерката (по-добре е да използвате прясна, но сушената също е подходяща).

Поръсете продуктите с настъргания пармезан и изпечете във фурната за 40-45 минути.

Покритието ще се разтопи и ще се превърне в апетитна кафеникава коричка. Сервирайте зеленчуковото ястие веднага след приготвянето му.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Задушени тиквички в соев сос със сусам
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Мусака от патладжани и тиквички с леща
Коментари към Печени зеленчуци с пармезан и мащерка