Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама домати
- 1 скилидка чесън (или на вкус)
- 10 стръка мащерка
- 3 стръка розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Количествата на билките може да промените според вкусовите си предпочитания. Също да добавите риган, босилек и други любими.
Загрейте фурната до 165 градуса.
Налейте зехтина в подходяща форма, в която ще печете доматите, сложете подправките, нарязаните на ситно билки и чесъна - на тънки плочки.
Доматите разрежете на две части (по-добре подберете малки), намажете ги с ароматния зехтин, нека се покрият с тревите и ги подредете в тавата с разреза надолу.
Поставете във фурната да се пекат в продължение на около 2 часа, докато омекнат и се "сбръчкат".
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ ЗАМЪРСЯВАНИЯ С ПРОБИОТИЦИ 2% 30 мл
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
НАТУРА ТЕРАПИ ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Панирани зелени домати
Коментари към Печени домати с мащерка, розмарин и чесън