Печени домати с мащерка, розмарин и чесън

Необходими продукти:
- 500 грама домати
- 1 скилидка чесън (или на вкус)
- 10 стръка мащерка
- 3 стръка розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Количествата на билките може да промените според вкусовите си предпочитания. Също да добавите риган, босилек и други любими.
Загрейте фурната до 165 градуса.
Налейте зехтина в подходяща форма, в която ще печете доматите, сложете подправките, нарязаните на ситно билки и чесъна - на тънки плочки.
Доматите разрежете на две части (по-добре подберете малки), намажете ги с ароматния зехтин, нека се покрият с тревите и ги подредете в тавата с разреза надолу.
Поставете във фурната да се пекат в продължение на около 2 часа, докато омекнат и се "сбръчкат".
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Създадоха лекарство от домати, побеждаващо редица болести
- Салата с чери домати, маслини и кедрови ядки
- Салата от домати с елда
- Гръцка салата
- Симпатична идея за празнична зеленчукова композиция
- Ликопенът в доматите ги прави по-полезни след термична обработка
Коментари към Печени домати с мащерка, розмарин и чесън