Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама домати
- 1 скилидка чесън (или на вкус)
- 10 стръка мащерка
- 3 стръка розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Количествата на билките може да промените според вкусовите си предпочитания. Също да добавите риган, босилек и други любими.
Загрейте фурната до 165 градуса.
Налейте зехтина в подходяща форма, в която ще печете доматите, сложете подправките, нарязаните на ситно билки и чесъна - на тънки плочки.
Доматите разрежете на две части (по-добре подберете малки), намажете ги с ароматния зехтин, нека се покрият с тревите и ги подредете в тавата с разреза надолу.
Поставете във фурната да се пекат в продължение на около 2 часа, докато омекнат и се "сбръчкат".
Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домат
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
Коментари към Печени домати с мащерка, розмарин и чесън