Печени домати с кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма домати
- 200 грама кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- босилек на вкус
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете. Измийте доматите, разрежете ги на 4 части, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В голяма купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.
През това време настържете кашкавала и когато доматите са готови, поръсете ги с него. Върнете ястието за още няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Поднесете с пресен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домашно сладко от червени домати
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цели сладки домати с чесън и лук
- Кашкавален сос Бешамел
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домат
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Мариновани домати с чесън и лук
Коментари към Печени домати с кашкавал и чесън