Печени домати с кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма домати
- 200 грама кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- босилек на вкус
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете. Измийте доматите, разрежете ги на 4 части, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В голяма купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.
През това време настържете кашкавала и когато доматите са готови, поръсете ги с него. Върнете ястието за още няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Поднесете с пресен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
НУКС MERVEILLANCE LIFT ОЗАРЯВАЩ УПЛЪТНЯВАЩ КРЕМ 50 мл
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Пилешко филе Капрезе
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Печени домати с кашкавал и чесън