Печени домати с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма домати
- 200 грама кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- босилек на вкус
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете. Измийте доматите, разрежете ги на 4 части, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В голяма купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.

През това време настържете кашкавала и когато доматите са готови, поръсете ги с него. Върнете ястието за още няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи.

Поднесете с пресен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Домат
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Картофи на фурна с горчица, сметана и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Печени домати с кашкавал и чесън