Печени домати с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма домати
- 200 грама кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- босилек на вкус
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете. Измийте доматите, разрежете ги на 4 части, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В голяма купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.
През това време настържете кашкавала и когато доматите са готови, поръсете ги с него. Върнете ястието за още няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Поднесете с пресен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОВЕГАВЕРО ФОРМУЛА В ПОДКРЕПА НА МЪЖКАТА РЕПРОДУКТИВНА СИСТЕМА капсули * 120
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Печени домати с кашкавал и чесън