Печени домати с кашкавал и чесън

Необходими продукти:
- 1-1,5 килограма домати
- 200 грама кашкавал
- 3-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- босилек на вкус
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Притиснете скилидките чесън с ножа и ги обелете. Измийте доматите, разрежете ги на 4 части, отстранете опашките. Измийте босилека, подсушете и нарежете или накъсайте с ръце.
Накълцайте чесъна на ситно. В голяма купа смесете (с ръце) чесъна, доматите и босилека. Към тях прибавете оцета, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте всичко старателно.
Изсипете доматите с подправките в тава с незалепващо покритие, подмазана със зехтин. Нека се пекат в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути.
През това време настържете кашкавала и когато доматите са готови, поръсете ги с него. Върнете ястието за още няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи.
Поднесете с пресен хляб.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОНАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Създадоха лекарство от домати, побеждаващо редица болести
- Салата с чери домати, маслини и кедрови ядки
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Пилешки терин със зеленчуци
- Салата от домати с елда
Коментари към Печени домати с кашкавал и чесън