Печени бутчета с чили, къри и цитруси
Необходими продукти:
- 2-3 пилешки бутчета
- 1 портокал
- 1 грейпфрут
- сокът от 1 лимон
- 1 жълта чушка
- 1 червена чушка
- 1-2 стрити люти чушки
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 домат
- 10 грама къри на прах
- половин връзка магданоз
- сол, черен пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете цитрусите и лука, измийте домата, почистете чушките и ги нарежете. В тенджера сгорещете зехтин и ги запържете. Подправете с лимонов сок, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Оставете сместа да къкри на слаб огън за 5-10 минути. През това време изплакнете, подсушете пилешките бутчета и втрийте в тях сол, къри и чили. Сложете ги в тавичка и разпределете цитрусовата смес.
Поръсете с нарязан ситно магданоз, 1-2 чаени лъжички зехтин и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязани цитруси и стръкчета пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.recreoviral.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени картофени кръгчета в пакет от бекон с кашкавал
- Редени картофки на фурна с хрупкава коричка
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Здравни ползи от консумацията на портокали
- Мандарина - ползи за здравето от цитрусовия плод
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
Коментари към Печени бутчета с чили, къри и цитруси