Печена риба на жар
Необходими продукти:
3,5 килограма сьомга
червен пипер на вкус
сол на вкус
лимон
фолио
Начин на приготвяне:
Изчакайте рибата да се размрази и я нарежете на пържоли с дебелина около 2 - 3 сантиметра.
Натрийте ги първо със сол, след това с пипер (сьомгата ще промени цвета си). Втривайте равномерно подправките.
Увийте плътно парчетата риба във фолио. Изберете по-здраво такова и да не бъде надрано или скъсано. Ако е необходимо направете два слоя.
Докато рибата поема ароматите и вкусовете на подправките, пригответе барбекюто.
Може да си направите импровизирана скара (мангал). Подберете дърва, от които се получава добра жар.
Сложете рибата върху решетка и изпечете на жарта (трябва да няма огън).
Нарежете лимона на парчета и изцедете сока му директно върху готовата риба.
Ами запрятайте ръкави и да ви е вкусно :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛАЙФ СИСТЕМС ЕДИНИЧНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
ЕДИНИЧНО СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
ХИРУРГИЧНО ИНЦИЗИОННО ФОЛИО HITEC 45 x 45 см
ХИРУРГИЧНО ИНЦИЗИОННО ФОЛИО HITEC 35 x 35 см
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Извайте тялото със стреч фолио чрез 7 начина
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Печена риба на жар