Запечена шпикована сланина с чесън и горчица във фолио
Необходими продукти:
1,5 килограма прясна сланина
7 скилидки чесън
сол и подправки на вкус
20 грама горчица
Начин на приготвяне:
Измийте сланината и я нарежете на парчета. Натрийте всяко от тях със сол и подправки по ваш избор. Шпиковайте с чесън и намажете с горчица от всички страни.
Увийте сланината в алуминиево фолио и приберете в хладилника за една нощ.
На сутринта изпечете във фурната в продължение на 30-40 минути при температура от 200 градуса. Точното време на приготвяне зависи от дебелината на слоевете сланина.
След това отстранете фолиото и върнете парчетата във фурната за още 10 минути, за да се запекат и да се образува примамлива коричка.

Може да поднесете печената сланина и топла, и студена. Количеството, което остане, може да замразите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙФ СИСТЕМС ЕДИНИЧНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
ЕДИНИЧНО СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО ОТ ФОЛИО
СТИКС ФОЛИО ЗА УВИВАНЕ НА ТЯЛОТО
СПАСИТЕЛНО ОДЕЯЛО/ФОЛИО 1,6 м/2,1 м
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пилешко филе с мед и горчица
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Запечена шпикована сланина с чесън и горчица във фолио