Запечена шпикована сланина с чесън и горчица във фолио

Необходими продукти:
1,5 килограма прясна сланина
7 скилидки чесън
сол и подправки на вкус
20 грама горчица
Начин на приготвяне:
Измийте сланината и я нарежете на парчета. Натрийте всяко от тях със сол и подправки по ваш избор. Шпиковайте с чесън и намажете с горчица от всички страни.
Увийте сланината в алуминиево фолио и приберете в хладилника за една нощ.
На сутринта изпечете във фурната в продължение на 30-40 минути при температура от 200 градуса. Точното време на приготвяне зависи от дебелината на слоевете сланина.
След това отстранете фолиото и върнете парчетата във фурната за още 10 минути, за да се запекат и да се образува примамлива коричка.
Може да поднесете печената сланина и топла, и студена. Количеството, което остане, може да замразите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пилешко филе с мед и горчица
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
Коментари към Запечена шпикована сланина с чесън и горчица във фолио