Печена патица с дюли и мед
Необходими продукти:
1 средно голяма охладена патица
500 грама дюли
2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
2 чаени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Измийте патицата, подсушете я и натрийте със сол и смлян черен пипер. Гърдите и бутчетата продупчете на няколко места с помощта на клечка за зъби, за да може готовото ястие да бъде покрито с вкусна и хрупкава кожа.
Измийте дюлите, нарежете на едри парчета, които почистете от сърцевината със семената, след което с тях напълнете патицата. Отвора прикрепете с клечки за зъби и завържете с подходяща връв крилцата и бутчетата към патицата.
Намажете повърхността с мед и изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна. На всеки 15 минути по време на приготвянето поливайте месото с отделящия се сок.
След около час ястието ще бъде готово. Извадете от фурната и отстранете клечките за зъби.
Може да поднесете с гарнитура по избор.
Добър апетит!
Снимки: jlady.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ДЮЛЯ И МЕНТА 250 г
ЕКО МЕДИКА ДЮЛЯ сироп 500 мл
НовБИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ПОЧИСТВАЩО ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 200 мл
САНТЕ ЕНЕРГИЗИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ЛИМОН И ДЮЛЯ 200 мл
САНТЕ БИО ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЛИМОН И ДЮЛЯ 150 мл
МЕРИ ЕНД МЕЙ СЕРУМ С НИАЦИНАМИД И ЕКСТРАКТ ОТ ДЮЛЯ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Дюля
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Паста от дюля (сладко на калъп)
- Сок от дюля в помощ при хемороиди
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- 7 здравни ползи от консумацията на дюли
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Дюля - ползи за здравето
- Сладко от дюли с джинджифил
Коментари към Печена патица с дюли и мед