Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 400 грама филе от морска риба (2 броя)
- 1 средно голяма тиквичка
- подправки за риба
- 30 грама кашкавал
- малко пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Поръсете размразеното рибено филе с подходящи подправки, втрийте ги в него и оставете за известно време.
Докато изчаквате да поеме вкусовете и ароматите, подгответе останалите продукти за ястието.
Тиквичката нарежете на кръгчета.
Подредете ги на два реда (или колкото са парчетата риба) върху намазнен пергамент, застъпвайки ги.
Настържете кашкавала.
Пресния копър накълцайте ситно.
Смесете двете съставки със заквасената сметана.
Заливката е готова.
Сложете филето върху редовете с тиквички.
Намажете със сметаново-кашкавалената смес.
Поставете във фурната и след 15-17 минути ще получите приятно зачервено покритие, което е знак, че е време ястието да бъде извадено и поднесено веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
Коментари към Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка