Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 400 грама филе от морска риба (2 броя)
- 1 средно голяма тиквичка
- подправки за риба
- 30 грама кашкавал
- малко пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Поръсете размразеното рибено филе с подходящи подправки, втрийте ги в него и оставете за известно време.
Докато изчаквате да поеме вкусовете и ароматите, подгответе останалите продукти за ястието.
Тиквичката нарежете на кръгчета.
Подредете ги на два реда (или колкото са парчетата риба) върху намазнен пергамент, застъпвайки ги.
Настържете кашкавала.
Пресния копър накълцайте ситно.
Смесете двете съставки със заквасената сметана.
Заливката е готова.
Сложете филето върху редовете с тиквички.
Намажете със сметаново-кашкавалената смес.
Поставете във фурната и след 15-17 минути ще получите приятно зачервено покритие, което е знак, че е време ястието да бъде извадено и поднесено веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ПРОМОРИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
Коментари към Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка