Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 400 грама филе от морска риба (2 броя)
- 1 средно голяма тиквичка
- подправки за риба
- 30 грама кашкавал
- малко пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Поръсете размразеното рибено филе с подходящи подправки, втрийте ги в него и оставете за известно време.
Докато изчаквате да поеме вкусовете и ароматите, подгответе останалите продукти за ястието.
Тиквичката нарежете на кръгчета.
Подредете ги на два реда (или колкото са парчетата риба) върху намазнен пергамент, застъпвайки ги.
Настържете кашкавала.
Пресния копър накълцайте ситно.
Смесете двете съставки със заквасената сметана.
Заливката е готова.
Сложете филето върху редовете с тиквички.
Намажете със сметаново-кашкавалената смес.
Поставете във фурната и след 15-17 минути ще получите приятно зачервено покритие, което е знак, че е време ястието да бъде извадено и поднесено веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Риба на пара с домати и чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Лятна салата с тиквички, маслини, домати и сирене
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Огретен от тиквички с домати и сос Бешамел
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка