Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка
Необходими продукти:
- 400 грама филе от морска риба (2 броя)
- 1 средно голяма тиквичка
- подправки за риба
- 30 грама кашкавал
- малко пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Поръсете размразеното рибено филе с подходящи подправки, втрийте ги в него и оставете за известно време.
Докато изчаквате да поеме вкусовете и ароматите, подгответе останалите продукти за ястието.
Тиквичката нарежете на кръгчета.
Подредете ги на два реда (или колкото са парчетата риба) върху намазнен пергамент, застъпвайки ги.
Настържете кашкавала.
Пресния копър накълцайте ситно.
Смесете двете съставки със заквасената сметана.
Заливката е готова.
Сложете филето върху редовете с тиквички.
Намажете със сметаново-кашкавалената смес.
Поставете във фурната и след 15-17 минути ще получите приятно зачервено покритие, което е знак, че е време ястието да бъде извадено и поднесено веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФДБ ЛАБОРАТОРИС С3 БАЛАНС капсули * 60
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 360 GNC
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Задължителната храна за жените
Коментари към Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка