Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка
Необходими продукти:
- 400 грама филе от морска риба (2 броя)
- 1 средно голяма тиквичка
- подправки за риба
- 30 грама кашкавал
- малко пресен копър
- 2 супени лъжици заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Поръсете размразеното рибено филе с подходящи подправки, втрийте ги в него и оставете за известно време.
Докато изчаквате да поеме вкусовете и ароматите, подгответе останалите продукти за ястието.
Тиквичката нарежете на кръгчета.
Подредете ги на два реда (или колкото са парчетата риба) върху намазнен пергамент, застъпвайки ги.
Настържете кашкавала.
Пресния копър накълцайте ситно.
Смесете двете съставки със заквасената сметана.
Заливката е готова.
Сложете филето върху редовете с тиквички.
Намажете със сметаново-кашкавалената смес.
Поставете във фурната и след 15-17 минути ще получите приятно зачервено покритие, което е знак, че е време ястието да бъде извадено и поднесено веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Черен ориз с праз и домати
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Печена морска риба с тиквички и кашкавалена заливка