Перфектните домашни палачинки
Необходими продукти:
- 125 грама брашно
- щипка сол
- 1 средно голямо яйце
- 300 милилитра прясно мляко
- олио или масло за тигана
Начин на приготвяне:
- Пресейте брашното и солта в голяма купа.
- Направете кладенче в средата, чукнете яйцето и го разбийте с вилица.
- Добавете прясното мляко, разбъркайте до гладка смес и оставете тестото да престои около 20 минути.
- Загрейте голям тефлонов тиган на средно силен огън и намажете дъното му с олио или масло.
- Изсипете в него 1/4 чаена чаша от палачинковата смес и внимателно наклонете тигана на всички страни, за да го покрие равномерно.
- Печете около 2-3 минути до златист цвят, обърнете палачинката и печете от другата страна в продължение на 2 минути. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете палачинките топли, със сладко от малини или гарнирани по избор.
Забележка!
Винаги теглете необходимите съставки, тъй като прекаленото количество брашно или по-малкото количество прясно мляко ще се отразят на крайния резултат.
Да ви е сладко!
Снимка: goodhousekeeping.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Палачинките на баба
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Перфектните домашни палачинки