Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Патладжан на фурна с барбекю сос

Патладжан на фурна с барбекю сос

Патладжан на фурна с барбекю сос - изображение

Необходими продукти:

  • 3 средни патладжана
  • по 1 чаена лъжица кимион, сладък, лютив и пушен червен пипер, черен пипер, сол и кафява захар
  • 1 1/2 чаена чаша барбекю сос

Начин на приготвяне:

Надупчете патладжаните с вилица и цели ги сложете да се пекат на 180 градуса за около 20 минути.

Горещи ги сложете в тенджера с капак и оставете престоят 10-15 минути, докато станат достатъчно студени, за да може да ги държите с ръка.

Обелете ги, а вътрешната част накъсайте на дълги ленти.

В купичка смесете всички подправки. Сложете патладжана в тава и поръсете с микса, оваляйте добре и разбъркайте.

Печете го 45-50 минути на 200 градуса. Намалете температурата на 120 и полейте патладжана с барбекю соса, разбъркайте и допечете още 15 минути.

Така приготвения патладжан може да сервирате върху питка със зелева салата.

 За framar.bg: Данна Панджарова
източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаника