Патладжани в доматено пюре с чесън и риган (Капоната)
Необходими продукти:
- 2-3 средно големи патладжана
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 3-4 домата
- 1 чаена лъжица риган
- 2 супени лъжици балсамов оцет (или винен)
- 100 милилитра зехтин (може и повече)
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно лука, чесъна и доматите, а патладжаните - на дебели кръгчета.
Сгорещете зехтина и в него подредете патладжаните, които подсолете и поръсете с риган. Изпържете за около 8-10 минути, като бъркате активно. След това прибавете лука и чесъна, а 5 минути по-късно налейте оцета. Когато той се изпари, изсипете доматите в съда, затворете с капак и нека ястието се задушава в продължение на 15-20 минути.
Италианското рагу, познато още като Капоната, се съчетава прекрасно с макарони или ориз, но може да поднесете и като допълнение към месо и риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
Коментари към Патладжани в доматено пюре с чесън и риган (Капоната)