Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Патладжани в доматено пюре с чесън и риган (Капоната)

Патладжани в доматено пюре с чесън и риган (Капоната)

Патладжани в доматено пюре с чесън и риган (Капоната) - изображение

Необходими продукти:

  • 2-3 средно големи патладжана
  • 1 глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3-4 домата
  • 1 чаена лъжица риган
  • 2 супени лъжици балсамов оцет (или винен)
  • 100 милилитра зехтин (може и повече)
  • сол


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно лука, чесъна и доматите, а патладжаните - на дебели кръгчета.

Сгорещете зехтина и в него подредете патладжаните, които подсолете и поръсете с риган. Изпържете за около 8-10 минути, като бъркате активно. След това прибавете лука и чесъна, а 5 минути по-късно налейте оцета. Когато той се изпари, изсипете доматите в съда, затворете с капак и нека ястието се задушава в продължение на 15-20 минути.

Италианското рагу, познато още като Капоната, се съчетава прекрасно с макарони или ориз, но може да поднесете и като допълнение към месо и риба.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника